Szívem csücskei

2010. február 21., vasárnap

Nightfall: 18. fejezet - A bulik

Sziasztok!
Nos itt az új fejezet. Ebben a részben kiderül egy pár új dolog a vámpírokról. remélem tetszeni fog. Kommentért nem haragszom meg.
xoxo


Alice szerintem a világ legnagyobb buliját akarta megszervezni. Csak beszélt és beszélt, én pedig csak bólogattam. Szerettem a bulikat, de ahogy észrevettem, az én kis vámpírbarátnőm még jobban. Amint sorolta a neveket, kezdtem az hinni, hogy az egész gimit meg akarja hívni. De ha nem is az egész gimit, de a másodikos évfolyamot biztos.

-Az indiánok közül nem is hívunk meg senkit? - kérdeztem felvont szemöldökkel.

-Hát, Zac indián, őt meghívjuk. Hová figyelsz te? - értetlenkedett. De persze én nem Zacre gondoltam, ő nyilván jön, hiszen a barátnője is...

-Nem, nem Zacre gondoltam... - motyogtam, mire Alice kérdőn nézett rám - Úgy értettem, a La Push béli indiánok közül... tudod, nekem Jake...

-Természetesen azt hívsz meg, akit akarsz! - fojtotta belém a szót.

Nem makacskodtam, csak a vendéglistára odafirkantottam Jacob nevét és egy "stb"-t is. Mondván, ki tudja, kit szeretne magával hozni. Így is annyi ismeretlen volt a listán, Jake haverjai már meg sem kottyannak. És ez még csak a szilveszteri buli. Csak remélni mertem, hogy a szülinapomra nem akar ekkora banzájt szervezni. De ez a remény tiszavirág életűnek bizonyult. Mondjuk mit is vártam Alicetől...

-Na és mit szeretnél szülinapodra? - kérdezte sziporkázó mosollyal - Ruhád már van rengeteg... igaz abból sosem elég. - töprengett.

-Huh Alice, megfogtál. Még azt sem tudom, a szüleimnek milyen kéréssel álljak elő... - tűnődtem a hirtelen jött felismerésen.

-Pedig ideje lenne... két hét és betöltöd a tizenhatot. - elhúzta a száját - Már senki nem lesz tőlem fiatalabb...

-Miért Alice, hány éves vagy? - érdeklődtem. Végre megtudhatom... olyan fura dolog volt ez.

-Annyi, mint te két hét múlva. - mondta és közben a pólóját birizgálta - Én vagyok mindenki hugicája... - erre vágott egy pofát.

-És ez baj?

-Hát... annyira nem. Csak tudod, mint az emberszülőknél, ha több gyerekük van, mindig a legkisebbre irányul a figyelem. Nálunk is az a "Féltsük Alice-t, mert olyan kicsi, fiatal..." és társai mennek. - mondta elszontyolodva.

-Nem tudom... Ilyen téren nincs tapasztalatom. Legalábbis ebben az életemben, amint az kiderült, valamikor én is kishúg voltam. - ezen Alice elmosolyodott.

-Szóval, mit kérsz szülinapodra? - kérdezte meg ismét.

-Alice, komolyan, fogalmam sincs. Rád bízom jó?

-jaj, ne már! Most annyira sajnálom, hogy Edward nem lát a fejedbe.. - ezt meg én egyáltalán nem bántam - De jó, akkor legyen meglepetés?

-Tőlem el is mondhatod. Már úgy is tudod gondolom, hogy mit fogok kapni. - erre ő karba fonta a kezét én pedig elnevettem magam. Amikor így duzzogott, saját magamra emlékeztetett. Én is hasonlóan festhetek, amikor duzzogok.

-Nem, nem tudhatod, hogy mit kapsz. - csendült fel egy ismerős, bársonyosan búgó hang - Már a buli sem lesz meglepetés. - nézett szúrósan Edward Alicere.

-Ed, szerintem vegyél neki domina ruhát! - jelent meg mellette Emmett vigyorogva. Szerintem valami kényszerbetegsége van, hogy állandóan vigyorog.

-Emmett, te olyan hülye vagy.. - mondtam és felé hajítottam egy párnát, de természetesen elkapta.

-Ez nem biztos, hogy jó ötlet kislány... - mondta fenyegető vigyorral.

-Miért, mi lesz? - incselkedtem. Emmett erre Edwardra nézett jelentőségteljesen, mire mellettem Alice felkuncogott, Már éreztem, hogy ebből nem jövök ki győztesen.

-Igen, igen az. - válaszolta Edward Emmett gondolataira - Rersze, nyugodtan. - mondta és ő is elmosolyodott.

Emmett már ,ellettem is termett. Még láttam, hogy nagyon édesen rám mosolyog, - na ilyenkor jó, hogy Edward nem lát a gondolataimba - aztán eljött a vég. Egyszerre három vámpír esett nekem. Emmett ledöntött az ágyra és a többiek csatlakoztak. Ha számítok rá, nem vagyokcsikis, de ez teljesen váratlanul ért. Halálra csikiztek. A szememből már szabály szerűen folyt a könny. Az volt a mázli, hogy ők is csikisek voltak. Bevallom ez meglepett, de mondjuk három vámpír ellen esélyem sem volt. A bátyám még épp időben érkezett.

-Mi folyik itt? Gyilkoljátok a húgomat? - kérdezte nevetve Jaz - Mondjuk a hangulatból nem úgy tűnik, de a hangok alapján...

-Jaz... Jaz... - próbáltam valamit nyögni - segítsz... meghalok - nyögdécseltem két nevetésroham között.

-Na, hagyjátok életben szegényt! - utasította őket Jaz.

Otthon csak anya kérdezte meg, hogy mi ez a sok ruhás szatyor. Dde meg sem lepődött, hogy karácsonyi ajándék Alicetől. Nyilván beszéltek erről Esmevel. Vagy arról, hogy Alice a legnagyobb pénzköltő a családban.

Este Edward átadta Alice üzenetét, miszerint mindenki el fog jönni mindkét buliba. Még az indiánok is, bár ezt nem tudja pontosan. Tehát olyan igazi nagy banzáj lesz, mint a filmekben. Kész az a csaj komolyan.

Másnap a szüleimmel is közöltem a tényeket és elkocsikáztam La Pushba is. Úgy gondoltam mégis jobb, ha személyesen invitálom meg Jacobot. Csodálkoztam, hogy Edward nem szólt semmit, sem a meghívás miatt, sem a La Pushba menetel miatt.

Jake a műhelyben, jobban mondva a garázsban volt amikor megérkeztem. harmadmagával, amin meglepődtem kicsit. Valamit nagyon bütyköltek. Határozottan meglepődtek, amikor megjelentem mögöttük. De én is alaposan rájuk csodálkoztam amikor megfordultak. Három magas, fiatal és helyes srác állt előttem. A legnagyobb megdöbbenést a kidolgozott testük okozta.

-Helló srácok! - köszöntem mosolyogva.

-Szia sápadt arcú! - köszönt az egyik srác, úgy sejtettem idősebb mint Jake és a másik srác. A másik fiú csak vigyorgott.

-Szia Rami! - ölelt meg Jake mire a másik két srác hujjogni kezdett - Bocsi, hogy ilyen haverjaim vannak.

-A lányok sem sokkal jobbak. - mosolyogtam még mindig. De csak most esett le, hogy tél van és ez a három srác csak úgy póló nélkül. Oké, hogy a garázsban nem volt olyan hideg, de akkor is... - Amúgy valami "kinek van jobb felsőteste" versenyt tartotok?

-Aha, lehetnél te a zsűri, vagy talán nem tetszik, - kacsintott rám a másik srác - Pedig Jake biztos örülne, ha közelről is megvizsgálnád...

-Fogd be Ben! - Jake hátrafordult és meglökte őt.

-Amúgy szia, Benjamin Neagle vagyok, Jake osztálytársa. - amikor kezet fogtunk, a fülig érő vigyor még mindig ott virított az arcán.

-Szia megint! - jött oda a másik srác is - Kiowa Gen vagyok. - ő nem vigyorgott, hanem mélyen a szemembe nézett.

Ezek az indiánok roppant furcsák, de mi tagadás, egész helyesek is. A fiúkkal mindig jól kijöttem. Ők is egész rendesek voltak és jól elhülyülgettünk. Közben kiderült, hogy Kiowa velem egyidős. Akkor született mint Mattie. Szóval jól sejtettem, hogy idősebb, mint Jake és Ben.

Külsőre nem nagyon látszott, hogy melyikük az idősebb. Bár ennyi idősen így kinézni... Szerintem oda vannak értük a rezervátumi lányok... de még a városban is aratnának...

-Egyébként mi okból jöttél? Vagy hiányzott már a rezervátum? - kérdezte Jake, immáron bent a szobájában.

-Gondoltam személyesen hívlak meg a szilveszteri bulira és utána a születésnapi bulimra is.

-Rendben, és hol lesz? Csak nem nálatok? - kérdezte Jake édes, kisfiús mosollyal, de a hangjában felfedeztem a felszín alatt bujkáló gúnyt.

-Alice szervezo, szóval náluk lesz. - Alice nevére összehúzta a szemöldökét és kérdően nézett rám - Alice... Alice Cullen. - mondtam halkan.

-Ah... hát, nem is tudom... - habozott.

-Ne hülyéskedj Jake, hozod a srácokat meg akit akarsz. Nem kell félned, hogy nem fogsz ismerni senkit. Jön Zac is... - azért mondtam épp őt, mert tudtam, hogy egész jó barátok.

-Megy, velünk együtt! - jelentette ki Kiowa.

-És lesznek jó csajok? - tudakolta Ben mire elnevettük magunkat.

Alice akér rendezvényszervezőnek is elmehetne. De egy biztos, én nem tudtam volna ilyen bulit szervezni. Na és ahogy azt látta, mindenki eljött akit meghívtunk. Elég egyszerűen oda lehetett találni, az erdőben kikövezett út vezetett a házig. A csajok már jártak a Cullen házban, ez nem volt meglepetés, de ahogy Alice mindent teli rakott fényekkel és diszkógömbökkel, olyan lett a ház, mint egy kisebb szórakozóhely.

A zene nagyon változatos volt. És amilyen változatos, olyannyira hangos is volt. De ez csak azoknak volt zavaró, akik beszélgetni akartak. Alice mindenre gondolt, nem csak a jófiúkra és a jó kislányokra alapozott. Az üdítő mellett volt alkohol is, amit mindnki szívesen fogyasztott. Még Alice is és a többi vámpír...

-Oli, elhoztad a bandatagokat? - tudakolta Alice amikor beleütköztünk útban a konyhatpult felé.

-Alice, drágám! - üdvözölte őt a már nem teljesen józan Oli - Persze, ez csak természetes... Szia Kanada, mizu drága? - fordult felém és adott két puszit, közben megjelent Mattie is.

-Nem sok... - válaszoltam és közben két puszival üdvözöltem - ismét - Mattiet.

-Na és merre vannak a srácok? - kérdezte Alice.

-Hát ööö... valahol arra - mutatott a tömegbe - szerintem épp csajoznak. - vigyorodott el és magához húzta szerelmét.

A nagy bulizás közben Alice az ajtóhoz sietett, hogy pár perc és valaki csönget. Nem sokkal utána Jakkel és a haverjaival az oldalán tért vissza. Edward nagyon barátságos volt velük. Rosalie pedig velem. Amikor Emmett nem akart vele táncolni , engem húzott magával. Nyilván csak a tequila hatása, de azért jól elvoltunk.

Amikor "összefutottam" Zoeyval, ő épp Kiowaval táncolt egy lassú számra. Toey arcán látszott, hogy bejön neki a srác, de azért kíváncsi lettem volna, mi a véleménye erről Jamienek. De nem volt időm ezen gondolkodni, mert hátúlról Jake karolt át, táncra invitálva.

-Szóval te és Edward... - kezdett bele zavartan - Hogy is kérdezzem... hát izé, együtt vagytok?

-Valami olyasmi. - válaszoltam.

-És komoly ez a dolog? - éreztem a hangjában a keserűséget.

-Nagyon úgy néz ki, hogy ez nem egy pár napos dolog köztünk.

-Oh, értem. - de ekkor már éreztem, hogy Edward a hátam mögött áll, aztán megéreztem hideg kezét a derekamnál.

Éjfél előtt Oli még bemutatta a bandáját és megígérte, hogy a születésnapomra elhozzák a felszerelést és megcsillogtatják tudásukat. Kiowa és Zoey nagyon egymásra találtak, de Jamie volt az idill elrontója. Zoeynak meg dagadt a melle attól, hogy két pasi van oda érte egyszerre. Lassan elérkezett a visszaszámlálás pillanata és Alice lehalkította a zenét, amit Emmett és Jasper szolgáltatott.

-Tíz, kilenc, nyolc, hét, hat, öt, négy, három, kettő, egy.. - zengtük egyszerre - BUÉK! - bikáltottunk és ekkor Edward megcsókolt, a zene pedig újra elindult.

A buli hajnalig tartott, de fantasztikusan éreztem magam. Pedig azt hittem, hogy ennyi ismeretlen ismerős társaságában nem lesz olyan jó, hát tévedtem. Emmett pedig mint DJ nagyon jól szuperált. Ezt a bulit a jelenlevők fix, hogy nem fogják elfelejteni.

Reggelre már a társaság nagy része kijózanodott, ugyanis elfogyott a pia. Alicenek elég érdekes ábrázata volt így, mondjuk úgy, másnaposan. Mattie, Alex és még pár csaj és srác itt maradtak segíteni összepakolni. Hogy a fejfájásán enyhítsen, Alice előkapott egy dugi tequilát, aztán még reggelivel is megjutalmazott a segítségért cserében.

Otthon meg sem lepődtek a készei, vagy inkább korai érkezésemen és azon sem, hogy egyből megcéloztam a szobámat. Az egész szombatot az ágyban töltöttem. Nem voltam másnapos, az ilyesmi nekem nem adatik meg, de azért elég fáradt voltam és alábam is kikészült az egész éjszakán keresztül tartó magassarkús megpróbáltatástól. A fülemról nem is beszélve, olyan szinten zúgott, hogy nem tudtam elaludni tőle. Mivel aludni nem tudtam és nem is nagyon akartam, mert tudtam, hogy rémálmom lesz, elmentem lezuhanyozni. na meg átöltözni sem lett volna rossz ötlet, mivel úgy ahogy voltam, a flitteres partirucimban dőltem be az ágyba.

Zuhanyzás közben eszembe jutott, hogy ha most ekkora partit szervezett Alice, mi lesz a születésnapomon. Még az a szerencse, hogy egy héttel eltolták a szünet végét, így nyugodtan szervezheti aznapra. Már fúrta az oldalam, hogy mit fogok kapni.

nagyi még a szülinapom előtt elment, ajándékot most sem kaptam, csak pénzt adott, hogy vegyek azt amit szeretnék. Bántott azért, hogy hazudnom kellett neki arról, ami számára is nyilvánvaló volt. De nem tehettem mást, azért az nem mindennapi dolog, hogy az ember vámpírokkal van együtt, még akkor sem ha azok nem bántják az embert.

Negyedikén este anya Emsével trécselt órákon keresztül. Közben Esme elkért másnapra hozzájuk, mivel Alice bulit szervez nekem. Apám persze azt kérdezte, hogy nem lesz-e sok ennyi buli egymás után, de én és Trix csak nevettünk.

reggel anya ébresztett, tortával a kezében. A kedvenc tortámat sütött, fekete erdőt. Leslie pedig egy akusztikus gitárral állított be. Igen, a réginek, amit Lucastól kaptam, véletlenül eltört a nyaka költözés közben. Teljesen kiakadtam, mint egy félőrült ordítoztam.

Szépen kicsíptem magam mielőtt lementem. Alicetől egy rakat szoknyát kaptam, javarészt bulizós darabok. Így szoknyát és magassarkút húztam. Nem nagyon használtam rúzst, de van amikor kell. Feltettem a szokásos füstös sminket és vérvörös rúzzsal kifestettem a szám.

Miután otthon véglegesen felköszöntöttek, felvágtam a tortát és megittunk egy pohát pezsgőt, csengettek. Carlisle állt az ajtóban, értem jött, hogy elfuvarozzon hozzájuk a bulira.

Caelisle korántsem vezetett olyan eszeveszett tempóban mint Edward, Alice vagy én. Ahogy néztem őt út közben, azon gondolkodtam, az emberek hogyan vehetik be, hogy harminc éves. Én maximum huszonhatot mondanék, vagy még annyit sem.

-Mi az? Mi olyan érdekes? - kérdezte szelíd mosoly kíséretében Carlisle.

-Semmi, csak azon gondolkodtam, az emberek hogy hihetik el, hogy harminc éves vagy... - vallottam be. Végül is mi baj lehet belőle...

-Nem tudom, ezen már én is elgondolkodtam. Izgulsz? - váltott témát.

-Nem, annyira nem...

-Alice nagyon szeret téged, mindenből a legjobbat akarja neked. - valami furcsa mosoly suhant át az arcán. Nyilván készülnek valamire.

Edward már várt az ajtóban és csókkal üdvözölt. Amint beljebb mentünk a döbbenet járta át a testem. A nappali közepén egy nagy asztal, két oldalán lufik, rajta két ajándékdoboz és egy nagy torta. Az asztal fölött pedig egy "Boldog Szülinapot" felirat függött. Nem értettem mire ez a nagy hűhó, elvégre csak tizenhat lettem, nem húsz...

-Boldog szülinapot! - ugrott a nyakamba Alice.

-Köszi... - mondtam és fülig szaladt a szám.

-Mindjárt lejönnek a többiek és kibonthatod az ajándékaid! - közölte ujjongva és az asztalhoz húzott.

A család többi tagja lassan tényleg megjelent. Utoljára Rosalie. Mind odajöttek az asztalhoz és Alice a kezembe adta az egyik dobozt.

-Ez Rosalietól és tőlem van! - nyújtott át egy aranyos kicsi dobozt.

Egy nyaklánc volt benne, olyan kettétörős szív, de nem hagyományos. A szívnek csak a fele volt a dobozban és felfedeztem, ha mellé rakják a párját, a Cullen címert adja. A hátulján pedig Edward neve volt. Kérdőn rájuk néztem, ők pedig Edward felé.

-Itt a párja... - mondta mosolyogva Edward és a pólója alól előhúzott egy láncot.

-Köszönöm csajok. - mondtam szívből jövő mosollyal és közben Rosalie megölelt. Kezdett a csaj egyre furcsább lenni. De lehet, hogy csak túlságosan hozzászoktam az un szimpátiájához.

-Ez pedig a fiúktól van! - üdvözült mosollyal adott át Alice egy még kisebb dobozt.

-Az a poén, hogy egyre kisebb dobozokat kapok? - kérdeztem, miközben kinyitottm.

-Ez csak egy része húgi... - mondta Jaz. Felcsigázott. A dobozban egy Mini Cooper kulcsa volt.

-Ennyire nem tetszik a kocsim? - vigyorogtam - Amúgy meg honnan tudtátok, hogy pont egy Coopert szeretnék?

-Nem volt nehéz kitalálni - nézett Alicere bátyám.

-Na meg a szobádban van egy Cooper makett... - mosolyodott el Edward és odajött megcsókolni.

-Na mi az kislány... meg sem nézed a verdádat? - kérdezte Emmett és a kezét nyújtotta. Vele mentem. Kivitt a garázsba, ahol a többi kocsi mellett ott csillogott az én pici kocsim. Tűzpiros mini cabrio, sötétített üvegekkel és az orrán két fekete csík.

-Váá... kösziii! - ujjongtam.

-Nemhiába, az én ötletem volt, hogy kocsit vegyünk neked. - mondta vigyorogva és megölelt.

-Azt hittem, neked a domina ruha volt az ötleted... -viccelődtem.

-Igen, az is... de azt leszavazták.

Az idő olyan gyorsan repült, hogy észre sem vettem, hogy lassan itt a buli ideje. Alice felvonszolt a szobájába, hogy valami partisminket kreáljon nekem. Számomra megfelelt volna az is amit én csináltam, de ő ragaszkodott hozzá.

Mire leértünk már egy csomóan megérkeztek. A barátoktól kaptam ajándékot is. Na és a szilveszteri buliból okulva minden harmadik ember hozott magával piát. Az ajándékok közül még Jacobénak örültem. Egy karláncot kaptam tőle, amint volt egy apró fafarkas és egy "Best Friend" fityegő. A farkaskát ő készítette, szóval ezért örültem neki annyira, mert így igazán személyes.

A DJ pultnál most nem Em volt. Vagyis nem mindig ő. Egy csomószor táncolt velem. Ez kedves volt. Ha a helyzet fordítva lenne és Edward lenne Rosalieval vagy egyikük sem, nem tagadom, Emmett közelebb lenne a célhoz, mint jelenlegi kedvesem.

Ez a buli is fantasztikusra sikeredett, ha nem még jobbra. A buli közepén még egyszer felköszöntöttek. Az egész ház zengte a "Boldog Szülinapot!" dalt. Mindenki ivott az egészségemre, na meg úgy alapból mindenki ivott. Alice nem tanult a múltkori esetből, most is döntötte magába a tequilát.

A srácok sörivóversenyt tartottak, ami döntetlennek bizonyult Oli és Emmett között. Ahogy azt Oli ígérte, tartottak egy kis koncertet a tiszteletemre. Hogy annak a srácnak milyen hangszálai vannak... Ennyi hörgéstől én már rekedt lennék rég. De attól függetlenül tetszett a zenéjük. És nem csak nekem, amint azt észrevettem.

Most nem volt mindenki reggelig. De én az egész napot ott töltöttem. Persze ez is előre le volt beszélve, hogy nem megyek haza. Hogy én ezen miért nem lepődtem meg? De nem bántam, úgy is szeretek itt lenni és már Rose sem olyan utálatos. Na meg ki kellett, hogy ürüljön az alkohol a szervezetemből, hogy haza tudjak vezetni. Bár legszívesebben itt maradtam volna a Cullen villában.






A régi kocsi...



És az új ( a sötétített üveget gondoljátok oda ;P )

5 megjegyzés:

susu írta...

Szia Rami!
Nagyon szupi lett:D tetszett nagyon:) jó kis bulik lehettek azok...:P én is akarok ilyet XD
várom a kövit, puszi

Rami írta...

Szia Viki!
Hát nem lenne rossz valami ilyen buli. Féltékeny is vagyok a Rami Frillre... :P
Igyekszem a fojtatással.
Puszi

คภςรא írta...

huu nagyon szuper lett :D várom a folytit

Rami írta...

Szia Ancsi!
Köszi a komit, örülök, hogy tetszik!
Igyekszem a folytatással.

Névtelen írta...

Milyen kis édes az a kocsi =)
Amúgy és is el bírnék viselni egy ilyen bulit :) *megvető pillantás anya felé*
jó volt :D olvasom tovább :)
Gya.