Szívem csücskei

2010. március 3., szerda

Nightfall: 20. fejezet - Macsó - Shopping

Sziasztok!
Késve, de itt az új fejezet. A cím Vikinek/Eperke/Mattie <3 köszönhető. Ha ő nem ad neki, akkor cím nélküli fejezetet kaptatok volna. Remélem tetszik majd azért a fejezet. Kicsit más mint az eddig megszokottak. Jó olvasást! xoxo


(Oli szemszöge)

 Mesés, újra egy pihent agyú , hülye ember által kitalált ünnep. Még szerencse, hogy pont egy olyan lányt fogtam ki, aki nem akarja rám erőltetni ezt az „ünnepet.” Nem azt, semmi bajom az érzelmekkel és annak kimutatásával, de senki nem kötelezhet arra, hogy azon a napon, amit kikiáltanak „szerelmesek napjának”, minden hülyeséggel halmozzak el valakit. Mattie nem akart kettesben Valentin-napozni, így meghívta a többieket. Amolyan beszélgetős, hülyülős estére. Nem volt semmi ellenvetésem, hisz' az én haverjaim is és szerettem velük lógni, sulin kívül is. A lányok sem azok a tipikus, nyafogós porcelánbabák, akikhez hozzá érni sem lehet, sem poénkodni velük...

 -Oli.. valakinek el kéne menni valami kaját venni.. - nézett rám Mattie nagy bociszemekkel. Ki tudna neki nemet mondani?

 -Persze Mattie. - mondtam mosolyogva és a srácok felé fordultam remélve, hogy valaki eljön velem - Valaki jön velem? Edward? - de Edward Ramira nézett várakozóan, mondjuk tényleg elég rosszul nézett ki a csaj...

-Menj nyugodtan... - mondta Rami furcsán.

-Majd én vigyázok rá! - mondta Jasper mosolyogva. Jaz úgy viselkedett a csajjal, mintha a bátyja lenne, vagy nem is tudom... valami védelmező...

 -Jó, hát akkor megyek... - mondta és megcsókolta szerelmét, majd felém fordult - Az én kocsimmal, vagy... 

-Nem, az enyémmel. - vágtam a szavába, mire ő húgának dobta a kocsikulcsot.

Nem gondoltam, hogy Edward ilyen jó fej. Minidg azt hittem, hogy olyan magának való... Egyész addig amíg össze nem jött az új csajjal... de lehet, hogy csak Rami változtatta őt meg. Mattie is megváltoztatott engem, és nem cserélnék senkivel. A külsőm miatt sokan azt gondolják, hogy én nem az a fajta pasi vagyok, aki bármit megtenne a barátnőjéért, pedig így van. Ha én szeretek valakit, azt nem csak látszatból szeretem. hanem tényleg.. szívből. És örültem, hogy az érzéseimet Mattie viszonozza.

 -Srácok, várjatok! Jövök én is! - szólt utánunk Jamie kizökkentve a gondolataimból.

Hogy a lányoknak ne kelljen minket sokáig nélkülözni, Forksban vettünk kaját. Mindent egy helyen alapon gondolkodtunk, így a legnagyobb üzletbe mentünk. Komolyan, a nők mire rá nem tudnak venni?! Vásárolni... igaz kaját, szerencsére nem butikról butikra kell szaladgálni, de akkor is.

 -Na, mit vegyünk? - morfondírozott Edward - Mattie mondott valamit?

-Semmit, azon kívül, hogy kaját kell venni, semmit. - mondtam grimaszolva, mire Jamienek felcsillant a szeme.

-Pizza... vegyünk pizzát! - mondta vigyorogva. Meg kell hagyni, egész jó ötlet.

 -Oké, pizza! De akkor vegyünk nachot is... - rájuk néztem, hogy mit szólnak hozzá, de egyikükön sem láttam ellenvetésnek a jelét.

-Csípős szósszal? - kérdezte Ed és már a kezében is volt, közben valamin jót mulatott, mert csak vigyorgott. 

-Jó lesz, Mattie kedvence. - mosolyodtam el én is, de azért levettem a polcról egy kevésbé torokszaggató szószt is - Azért gondoljunk a többiekre is.

-Mattie néha annyira hasonlít Ramira... - ez igaz, néhány dologban teljesen ugyanazt gondolják, mondják meg ilyenek. - De néha, mint a tűz és a víz.

Edwarddal olyan könnyen lehetett beszélgetni bármiről. Legyen szó a bandáról, a csajokról vagy valami hülyeségről... Közben végeztünk a boltban és indultunk a pizzákért. A biztonság kedvéért vegyesen rendeltünk. Zöldségeset, csípőset, mediterránt, kukoricásat, gombásat... stb. Jamie és Zoey még mindig nem békültek ki normálisan.

Alapjáraton nem nagyon érdekel más lelkivilága, mert mindenki csak nyavalyog. Pont ezért nem volt idáig hosszabb kapcsolatom. De Jamie azért mégiscsak a haverom, és látszik rajta, hogy valami nem oké vele. Mondjuk mit várt Zoeytól... A csajnak az arcára van írva, hogy két pofára falja az életet.

-Ed, tudsz valamit Jamie és Zoey mosolyszünetéről? Nem mondott valamit? - bár ha neki mondott volna valamit, arról én is tudnék, de hát ki tudja...

-Nem, nem mondott semmit... De Rami valami olyat mondott, hogy Kiowa miatt van valami...

-Azt Mattie is mondta, hogy a buliban Zoey és Kiowa nagyon egymásra találtak.

-Szegény srác, jól kifogta Zoeyval... - mondta Edward elhúzott szájjal. Közben kijött Jamie - De kérdezzünk meg inkább Jamtől. - bökött fejével arra amerről Jamie jött.

Nem támadtuk le a srácot egyből. A kaját bepakoltunk hátra és elkezdtünk a bandáról dumálni. Hogy mennyire haladunk, lesznek-e koncertjeink és megdumáltunk Edwarddal, hogy valamelyik nap összeülünk zenélgetni. Aztán mikor már közel voltunk a házhoz rákérdeztem a dologra.

-Haver, mi van most Zoey meg közted? - kérdeztem óvatosan.

-Együtt vagyunk... - mondta keserűen - De nem tudom, szerintem inkább az az indián selyemmajom kell neki... - füstölgött. Mondjuk én sem viselném zokszó nélkül, ha Mattie csak úgy mellettem, valami más csávóval enyelegne...

-Találsz nála jobbat! - fordult hátra kacsintva Edward.

Aztán nem beszéltünk többet, egészen amíg meg nem érkeztünk Mattieékhez. Edward valamiért nyugtalan lett. Valami furcsa telepátia van közte és Rami között. A kocsiban azt mondta, úgy érzi valami gáz van. A házban egyből az emeletre rohant, én pedig csókkal üdvözöltem szerelmem. Pár perc múlva mi is indultunk csatlakozni az emeleti brigádhoz.

-És mi lesz a nagy program? - kérdeztem Mattiet miközben elindultunk a lépcsőn.

-Alice nézett filmeket, szóval gondolom filmezünk.

-Legalább valami ütős horror? - kacérkodtam és közelebb húztam magamhoz.

-Szeretnéd mi? - kérdezte huncutul és megcsókolt.

Egyszerűen nem tudom nem imádni ezt a csajt. Pláne amikor játssza a durcásat, egyszerűen megőrjít. De nem maradhattunk sokáig a szobája előtt, igaz csak Alice Jasper, Rami Edward és Alex vannak bent. Elvileg.

Jamie és Zoey a nappaliban beszélgettek, Zac meg a konyhában telefonált. Ahogy a lépcső tetejéről néztem Jamiet és Zoeyt, olyan volt, mint valami rossz szappanopera.

Tűnődésemből Mattie szakított ki, amint behúzott a szobába Rami Edward ölében ült, szorosan hozzábújva és a szemeit törölgette. Fogalmam sem volt, mi lehetett a baj, de Edward tényleg nagyon rá van hangolódva a csajra, hogy így megérzi, ha valami nincs rendben.

Remélem majd egyszer mi is így leszünk Mattievel. Azért kíváncsi voltam, hogy mi baj történt vele. Mattie jó barátnőhöz hűen, odasietett hozzá és megkérdezte, hogy mi baj... Persze nem tudott meg semmit. Én inkább Jaspertől érdeklődtem. Azt mondta, mesélt a múltjáról és, hogy ma van egy éve, hogy a volt barátja meghalt. Vagyis valószínűleg meghalt.

Jaz azt mondta, ne nagyon kérdezgessük őt. Mondjuk megértem. Ilyen dolgokról én sem beszélnék szívesen. Én nem is tudom mit tennék, ha pont a „szerelmesek ünnepén” halna meg Mattie, vagy tűnne el. Szegény kis csaj...

Miután Jamék is megérkeztek az emeletre és Rami sem volt olyan zaklatott, beindult a gépezet. Felhoztuk Jasperrel a pizzákat és a nachot. Egy csomó vígjáték és még annál is több horror volt a választható filmek listáján. Alice a legjobb filmeket válogatta össze. Pláne horrorokból... A filmek nagy többsége olyan volt, amin Mattie félt és jó szorosan hozzám bújt. Én meg persze kemény csávóként ültem és megnyugtatóan simogattam a hátát és apró csókokkal csitítgattam...

3 megjegyzés:

susu írta...

Szia Rami!

Bocsi, hogy csak most írok és olvasok. Elvoltam havazva.:S
De már itt vagyok, és pótolok:)

Nos hát a feji...nekem nagyon tetszett. A pasik vásárolnak..XD hehe
És hát Rami..sajnálom szegényt:(

Megyek is olvasni a kövit:P
puszii

Rami írta...

Szia Viki!

Jajj, ne hülyéskedj! Köszi, hogy olvasol (L)

Igen... nagy vásárlás... nacho és pizza xD
Rami pedig... hát... mindenkinek van valami difi.

Puszi

Névtelen írta...

Uff :( ez jó is szomorú is volt :( vásárlás xD bírtam volna ha mondjunk tanga bugyit probaltak volna vagy nem tudom :)))
Rami ez szomorú de remelem hamar kijön ebből a depibol :)